96 romaner för dig som fortfarande har bråttom

Serie: 96 romaner för dig som fortfarande har bråttom
Originaltitel: 96 romaner för dig som fortfarande har bråttom
Manusörfattare: Henrik Lange
Tecknare: Henrik Lange
Utgivningsår: 2009
Tryckår: 2009
Originalspråk: Svenska
Sidantal: 195
Förlag: Kartago
ISBN: 978-91-86003-364

Efter 80 romaner för dig som har bråttom och 99 filmer du slipper se kommer nu 96 romaner för dig som fortfarande har bråttom, och det är – som titeln mycket riktigt avslöjar – 96 romaner till på samma koncept: böcker sammanfattade i fyra serierutor. Idén är briljant, men det kanske främst är humor för de som redan läst böckerna som tas upp. Jag känner själv att de böcker jag inte läst eller känner till passerar som frågetecken. I vissa fall fungerar de som boktips, men för det mesta inte. Lyckligtvis har Henrik Lange skippat den lite smådryga attityden från 99 filmer du slipper se och återgå till att fokusera på verket. Det känns bra och det måste nog vara så för att konceptet ska överleva.

Det stora problemet är att jag egentligen inte skulle behöva skriva en recension för boken, jag skulle i princip bara kunna klippa och klistra från de andra två. Det är inte något nytt, idén är inte fräsch längre och även om det fortfarande är roligt så ser jag varningslampor blinka. Jag hoppas att konceptet inte kommer utarmas så till den grad att det släpps nya böcker på löpande band. Det finns en gräns för hur länge det här kommer vara roligt. Jo, det är säkert. Å andra sidan kommer jag fortsätta köpa dem när de kommer ut. Inte så mycket för att sträckläsa och recensera utan att ha som referens och kunna hänvisa till när man diskuterar en bok.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!