100 bästa låtarna jag hört, 61-80

Här kommer nästa del av min topplista över de hundra bästa låtarna jag hört. Första delen, 81-100, berättar mer om tilltaget.

80. Tracy Chapman – Talkin’ ’Bout Revolution
Jag hörde den här låten första gången i Så ska det låta. Tror det var Brolle Jr som sjöng och den passade honom ganska bra. Tracy Chapmans version är dock överlägsen.

79. Bonnie Somerville – Winding Road
En av många bra låtar från Garden State. En lugn och vacker sång som verkligen berör.

78. Tommy Lee – Good Times
Innan jag hörde den här låten var Tommy Lee bara ”den där rockfåntratten som var gift med Pamela Andersson”. Nu är han ”den där rockfåntratten som gjort en riktigt skön feel good-låt”.

77. Magnus Johansson – Här är den sköna sommaren
Magnus Johansson tar Evert Taubes absolut bästa låt och gör den till en modern visa som jag gärna sjunger med i.

76. Joakim Thåström – Märk hur vår skugga
Till just Märk hur vår skugga skulle jag kunnat välja nästan vilket version som helst, men det fick bli Thåströms för hans bra och trubaduraktiga röst.

75. Dave Matthews Band – Grey Street
Den här låten låter precis som en annan låt vilken jag inte kommer på namnet på. Det gör förstås inget eftersom den här låten är så pass bra.

74. Four Tops – I Can’t Help Myself
En gammal goding som spelades sönder och samman på Q för ett par år sedan. Otroligt charmig kärleksförklaring. Sugarpie Honeybunch!

73. KMFDM – From Here on Out
KMFDM kör ju i vanliga fall tung industrirock men här är den biten nedtonad för något lite mjukare.

72. Depeche Mode – Enjoy The Silence
Enjoy The Silence är egentligen inte så mycket att orda om. Depeche Modes bästa och mest kända låt.

71. Kent – Kräm (så nära får ingen gå)
Det var ett svårt val att välja vilken Kent-låt som skulle få äran att vara med på listan. Den här, Sverige, Palace & Main, Max 500 och Kärleken väntar låg alla bra till, men gammal är äldst som man säger.

70. Midnight Oil – Beds Are Burning
Jag gillar verkligen texten och soundet är skönt. Hängt med som favorit sen jag hörde någon Sommarpratare spela den för en herrans massa år sedan.

69. Jimmy Eat World – Lucky denver mint
Titeln och texten är antingen geniala eller obegripliga. Gränsen är hårfin och jag diggar det verkligen.

68. Maja – Alla Dessa Ord
En söt liten jazzlåt om vad kärlek kan göra med en och hur man inte gör vad man tänkt. Vädligt bra.

67. Simon & Garfunkel – The Sound of Silence
Att The Sound of Silence skulle vara med på listan kändes självklart för det är en väldigt vacker låt, fast jag har inga känslomässiga band till den vilket gör att den inte hamnar högre än såhär.

66. Katatonia – Saw You Drown
Katatonia gör verkligen själ för sitt namn. Allt de gör är inte bra men Saw You Drown är härligt deppig.

65. Eurythmics – I Saved The World Again
Återigen är det Annie Lennox som gör en låt väldigt bra. Jag gillar det… ”Hoppfulla”… I den här låten.

64. Gnarls Barkley – Crazy
Förra sommarens (eller sommaren innan dess?) stora sommar”plåga”. Har verkligen fastnat för det funkiga i låten.

63. Bryan Adams – Summer Of ’69
En låt med dubbla minnen. Dels småstjärnorna på Uttersbergsskolan för tusen år sedan, dels utspringet i trean. ”Those were the best days of my life.”

62. Nonpoint – Bullet with A Name
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om Bullet with A Name. Jag gillar verkligen det hårda i låten men jag kan inte motivera varför. Det gäller ganska många låtar, men den här i synnerhet.

61. Lifehouse – Everything
Oj, vad det kan bli sorgligt. Det här är en av de mest deppveckra låtarna jag hört och det motiverar definitivt en plats på den här topplistan.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

6 Comments

  1. vilket projekt, jag hade aldrig lyckats lista ut mina top 100 låtar.. jag skulle nog inte klara top 10 ens.

  2. Jag förklarar ju rätt mycket av hur jag känner i första delen och ännu mer kommer i sista delen. Jag har fått göra vissa begränsningar och fått rata många bra låtar, men är ändå relativt nöjd med listan.

  3. Jag gillar den här låtlistningsgrejen, jag håller inte med alls i låtvalen men det är en kul grej och jag väntar med spänning på att se vad som kommer högre upp!

  4. Jag hade inte räknat med att någon skulle hålla med mig – tvärtom är jag övertygad om att majoriteten av jordens befolkning, ja, till och med alla utom jag, tycker att jag har jättefel. Oavsett om man håller med hoppas jag att fler gör som du och ser det roliga i det. Få saker är värt att ta med något annat än en klackspark. :)

  5. Haha, ja, du gillar ju listor har jag förstått. Sen vad det lider kommer det ju komma en lista på de 20 bästa filmerna jag sett och de 20 bästa böckerna jag läst. Antar att jag kommer presentera det på ungefär samma sätt som den här listan. Det är skoj med listor. :)

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!