World of Warcraft

Tillverkare: Blizzard Entertainment
Utgivare: Vivendi Games
Plattform: PC
År: 2005

World of Warcraft har funnits på marknaden i två år och under den tiden har över 8 miljoner konton skapats. Spelet har växt otroligt, både i antal spelare och i innehåll – något som gör en recensions knepig, men jag skriver om spelet så som det är nu.

Två år efter att historien i Warcraft 3: The Frozen Throne avslutats har människorna slutit en allians med nattalverna, och orcherna har tillsammans med The Forsaken bildat The Horde och ett storskaligt krig rasar nu mellan faktionerna. Det här i det läget man skapar sin äventyrare.
Man kan välja på åtta olika raser och nio olika yrken som alla har sina specialiteter och många av egenskaperna man kan skaffa känns igen från tidigare Warcraft-spel.
När du valt vad du ska spela så kastas du in i en mer eller mindre idyllisk liten by där ditt stora äventyr ska börja. En rad äventyr guidar dig genom spelets grunder, och även om det inte uttryckligen finns någon tutorial så är inlärningskurvan låg och det är lätt att komma igång.

Spelets karaktärer kan komma så högt som nivå 60, och vägen dit är inte helt enkel. Det tar mellan 10 och 15 dygn att komma dit, och bara för att man nått högsta nivån så är inte spelet slut, utan det finns alltid mycket att göra.

World of Warcraft har möjligheter både för avancerat lagspel mot ”spelet”, så kallat Player vs Environment, och olika former av Player vs Player-spel och det är fritt fram att välja helt vad man vill göra.

Både grafik och ljud är bra, även om jag är besviken på musiken som jag tycker är väldigt ”owarcraftig”.
Möjlighet att göra egna tillägg gör att man kan få spelet att fungera nästan som man vill.

World of Warcraft är egentligen ett rätt traditionellt MMORPG, som främst går ut på att lösa uppgifter och döda monster, men det Blizzard är bra på är att komma på vilja detaljer de andra spelen ofta saknar. Och det är sådana småsaker som gör att World of Warcraft höjer sig över sina konkurrenter.

Ja, World of Warcraft är förmodligen det bästa spelet som kommit på mycket länge, och för mig känns det som ett självklart val om man är intresserad av MMORPGs.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

1 Comment

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!