The Simpsons Movie

Originaltitel: The Simpsons Movie
Regissör: David Silverman
Manus: Matt Groening, James L. Brooks, Joel Cohen, Al Jean, Tim Long, Ian Maxtone-Graham, George Meyer, David Mirkin, Michael Price, Mike Reiss, Mike Scully, Matt Selman, John Swartzwelder och Jon Vitti.
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2007
Längd: 87 minuter

Jag tror det är många som väntat på filmen om den gula och vanliga familjen Simpsons från TV-serien med samma namn. Nu är den äntligen här, men ska det fungera som långfilm?

Undantagstillstånd har utfärdats gällande den tungt förorenade Lake Springfield. Trots det tömmer Homer Simpson ut sitt avfall i sjön och det är droppen som får bägaren att rinna över. EPA sätter en stor glaskupa över Springfield för att stänga inne föroreningarna och innanför råder lynchstämning när stadsborna får reda på vem som är ansvarig för katastrofen.

Min största farhåga var att filmen bara skulle bli ett utdraget avsnitt, och visst den lider lite av det även om det inte alls är lika farligt som det kunde ha varit. Handlingen bjuder på ganska många öppningar till skämt (och Simpsonsgänget är ju rätt bra på att göra skämt utan öppningar) även om den ibland känns lite… Påtvingad. Men nödvändig, ändå. Däremot var det vid en tidpunkt då det kändes som att den var för rolig och att jag inte orkade skratta åt alla dumheter. Det är kanske ett lyxproblem.

The Simpsons Movie är ändå en väldigt bra film för att bygga på en TV-serie. Simpsons-stämningen förloras aldrig och stora delar av filmen är hejdlöst roliga vilket gör filmen till en fröjd. Se den!

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

4 Comments

  1. Whaaaaaaat?! Här väntade vi med att se den för att du skulle bli frisk och så smyger du och ser den ändå?!

    ”Jävla pissapa!”

  2. Pingback: Simpsons-filmen – Johan Sundkvist

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!