The Dukes of Hazzard

Originaltitel: The Dukes of Hazzard
Regissör: Jay Chandrasekhar
Manus: John O’Brien, Jonathan L. Davis och Gy Waldron
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2005
Längd: 106 minuter

Med en såhär diger skådespelarlista, vad kan egentligen gå fel?

När familjen Duke blir fördrivna från sin gård av storbusen Boss Hogg (Burt Reynolds) tvingas kusinerna Bo (Sean William Scott), Luke (Johnny Knoxville) och Daisy (Jessica Simpson) ut på äventyr för att rädda sig själva och gården.
Detta leder förstås till att kusinerna blir ökända runt bland Hazzards ledare.

På något sätt får jag känslan av att handlingen inte är det viktiga, utan mer en ursäkt till att visa häftiga bilfärder och lättklädda kvinnor. Det, å andra sidan, gör filmen väldigt bra (eller åtminstone mycket). I övrigt lämnar filmen mycket att önska.

Skådespelarna gör ju inte att man känner ett sug att se filmen för just de insatserna, men jag måste erkänna att jag är positivt överraskad. Johnny Knoxville och Sean William Scott fungerar bra ihop och stundtals är de väldigt roliga.
Men filmens största problem är att den är fruktansvärt ojämn. Ibland skrattar man högt för att i nästa stund mest tycka att det är pinsamt.
Nej, The Dukes of Hazzard gör man nog bäst i att låta bli att se egentligen.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!