WE3

Serie: WE3
Originaltitel: WE3
Manusörfattare: Grant Morrison
Tecknare: Frank Quitely och Jamie Grant
Utgivningsår: 2004
Tryckår: 2005
Originalspråk: Engelska
Sidantal: 104
Förlag: Vertigo
ISBN: 1-4012-0495-3

Det här är den första Grant Morrison-serien jag läser, och den handlar om djur som är modifierade för att fungera som krigsmaskiner.

WE3 är namnet på en tre djur stark trupp av prototyper på djurvapen – djur som ”byggts om” för att fungera som krigsmaskiner. När det beslutas om att projektet ska läggas ned släpper deras tränar ut dem och låter dem rymma.
Gruppen som består av en hund, en katt och en kanin ger sig ut på en flykt mot friheten, men blir ständigt jagade av forskarnas soldater.

WE3 har många starka sidor. Bland annat är serien väldigt välillustrerad. Bilderna får personlighet och gör att förhållandet till de här tre stackars djuren nästan blir personlig.
Samtidigt är sättet WE3 är berättad på något utöver det vanliga. Med växelvis stora och små rutor förs handlingen framåt. Att de har låtit djuren prata, om än primitivt, gör allting väldigt levande och på något underligt sätt kan man sätta sig in i djurens värld.

Den här serien är verkligen värd tiden den tar att läsa (den är bara 104 sidor, sparsamt med text) och jag kan verkligen rekommendera den till alla som är det minsta intresserade av serier.
Läs nu.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!