Snakes on a plane

Originaltitel: Snakes on a plane
Regissör: David R. Ellis och Lex Halaby
Manus: John Heffernan, Sebastian Gutierrez och David Dalessandro
Språk: Engelska
Land: Tyskland och USA
År: 2006
Längd: 105 minuter

På förhand trodde jag att Snakes on a plane skulle vara en avslappnad actionrulle där Samuel L. Jackson hade en enorm arsenal vapen och skulle smattra ormar på ett flygplan. Men filmen tog sig på för stort allvar och blev bara pannkaka.

Neville Flynn (Samuel L. Jackson) ska eskortera ett vittne (Nathan Phillips) till Los Angeles. Vittnets fiender planterar ormar på flygplanet som släpps ut och skapar kaos och elände.

Hade filmen inte velat vara en seriös katastroffilm hade handlingen kunnat vara rätt tillbakalutad, men eftersom filmen är seriöst menad pendlar den mellan pinsam och direkt dålig. Jag kan inte för mitt liv förstå vad de tänkte när de gjorde Snakes on a plane.

Och Samuel L. Jackson har sedan länge förlorat sitt omdöme. Han är ju rätt duktig, problemet är bara att han sjunker till att göra skräp (Jumper är en fröjd i jämförelse). Herregud människa, byt agent!

Snakes on a plane är en film som i ärlighetens namn inte borde gjorts. Maken till skitfilm får man leta efter. Den är inte ens så dålig att den blir rolig.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

4 Comments

  1. Wee! Jag gillar sågningar, inte bara för att det är roligt att läsa när folk antingen hatar eller älskar saker, utan också för att jag slipper se filmen i det här fallet. :) Ibland undarr jag om man inte borde ha binära betyg…

  2. Snigel: Du menar typ ”tumme upp” och ”tumme ner”. Det är rätt smart, egentligen, men jag tycker det finns en poäng med att ha toppbetyg i att man bara kan peka på dessa om man behöver dela ut filmtips.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!