Jumper

Originaltitel: Jumper
Regissör: Doug Liman
Manus: David S. Goyer, Jim Uhls, Simon Kinberg och Steven Gould
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2008
Längd: 88 minuter

När David Rice (Hayden Christensen) hamnar under isen så upptäcker han av en händelse sin superkraft – teleporting. I många år utnyttjar han sin kraft för att skaffa sig rikedomar, men när han blir jagad av ”paladins” vars uppgift är att döda hopparna, inser han att livet inte kan vara en dans på rosor. Det hela artar sig till ett krig.

Handlingen är om inte icke-existerande så åtminstone bra nära. Handlingens största uppgift är att leverera möjligheter till coola effekter och inte ens det gör den särskilt bra.

Däremot är effekterna bra, och enda anledningen till att Jumper inte klockar in på en saftig nolla är att jag faktiskt tyckte filmen var riktigt snygg och inspirerade till annat. Med resurserna borde det inte varit så svårt att göra det till en bra helhet, men icke, hjärndött ska det vara.

Men å andra sidan kan de inte ha haft särskilt höga ambitioner när de satte Hayden Christensen i huvudrollen. Efter katastrofinsatserna i nya Star Wars-filmerna borde de ju vetat ungefär vad som väntat. Rachel Bilson gör det hon gör bäst – tror att hon ser söt ut. Samuel L. Jackson är mannen som borde skaffa en nya agent när det gäller filmval. Alla vet att han kan bättre, men det hjälper inte här…

Nej, Jumper var ingen höjdare. Den var cool men på alla andra sätt dålig. Tycker man bara effekterna kan vara okej att se är det väl bara att titta, alla andra bör hålla sig undan. Lyssna på bandet istället.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!