Moonlight Mile

Originaltitel: Moonlight Mile
Regissör: Brad Silberling
Manus: Brad Silberling
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2002
Längd: 117 minuter

Joe (Jake Gyllenhaal) ska gifta sig med Diane, men strax innan brölloppet blir hon mördad. För att reda ut allting kring det abrupt inställda brölloppet bor Joe kvar hos Dianes föräldrar Ben (Dustin Hoffman) och Jojo (Susan Sarandon). De tre ska reda ut sina nya liv utan dotter och fästmö. Det blir dock problem när Ben försöker få in Joe i en bransch han inte är intresserad av och Joe i sin tur träffar Bertie (Ellen Pompeo).

Handlingen, såväl jag lyckas förklara den, låter nog intressantare än vad den framställs i filmen. Det fokuseras dock på rätt saker – främst Joes kval och knappt något på rättegången, vilket jag verkligen tycker är bra. Det är snygga inflik av humor men mestadels är det ett sorgligt drama som borde passa mig bättre än den gör.

Skådespelarna tillhör ju onekligen eliten och de gör sina roller riktigt bra. Det är ingen av de stora rollerna som känns tråkig (utom möjligen Holly Hunter) vilket förstås är ett gott omdöme.

Moonlight Mile borde passa mig alldeles utmärkt, men av någon anledning blir den bara hyffsad. Kanske beror det på att den inte lyckas fånga mig riktigt. Är man sugen på ett okej drama är Moonlight Mile ett bra val.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!