Sliding Doors

Originaltitel: Sliding Doors
Regissör: Peter Howitt
Manus: Peter Howitt
Språk: Engelska
År: 1998

Ett intressant drama med två historier om en kvinna, en där hon hann med tunnelbanan och en där hon missade den.

Sliding Doors handlar om Helen (Gwyneth Paltrow), en reklambyråanställd som just fått sparken. På vägen hem från jobbet missar hon sin tunnelbana… Eller gör hon? Backa tillbaka en bit. Sliding Doors handlar om Helen, en reklambyråanställd som just fått sparken. På vägen hem från jobbet träffar hon en man (John Hannah) på tunnelbanan. Blev det jobbigt nu?
Den här filmen har två parallella handlingar, en där Helen missar sitt tåg och en där hon hinner med det. Marginalen är bara några sekunder, men det blir enormt stora skillnader.
När hon hinner med sin tunnelbana möter Helen en trevlig man, som hon pratar lite med. När Helen väl kommer hem kommer hon på sin man med Lydia.
I historien där hon missar tunnelbanan blir hon nästan rånad och missar precis Lydia.
Idén är mer än god.

Filmen kan dock bli aningens rörig, med hopp fram och tillbaka mellan handlingarna, något som de dock löser förvånansvärt bra. Det kan inte vara lätt att göra en sådan film.

Fast filmen är inget ordinärt. Fast det är den ju visst, men inte utöver handlingen. Skådespelarna gör sitt, resten av folket bakom den gör sitt…

…Trots det tycker jag det är bland det bästa jag sett. Det är en helt underbar film som fångar mig som en fluga i en flugdödarlampa. Jag kommer definitivt se filmen igen framöver, för jag kan inte släppa den. Det är en sådan film jag skulle velat göra.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!