Zack Whedon — Dr. Horrible and Other Horrible Stories

Zack Whedon
78 s. Dark Horse Books 2010 (2010)


2008, under pågående manusförfattarstrejk i Hollywood, bestämde sig bröderna Joss, Jed och Zack Whedon, samt Jeds fru Maurissa Tancharoen för att med egna medel göra en miniserie direkt för internet (det här var på tiden då det inte var, typ, huvudsättet att distribuera rörlig bild) och resultatet blev den fantastiska Dr. Horribles Sing-A-Long Blog, där superskurken Dr. Horrible (spelad av Neil Patrick Harris) var tvungen att balancera sina skurkaktigheter med sin kärlek till den goda aktivisten Penny. Det mesta ackompanjerat av härliga musikalnummer.
     Jag var såld direkt.
     Zack Whedon gjorde några år efteråt en tecknad serie med berättelser kring det som hände i tv-serien, det blev Dr. Horrible and Other Horrible Stories där läsaren får följa med in i huvudet på Dr. Horribles nemesis Captain Hammer, får reda på sidekicken Moists tragiska bakgrundshistoria, hälsa på The Evil League of Evil och följa med Penny på dejt. Det är roliga och gulliga berättelser som talar direkt till mig som gillade tv-serien. Mycket av humorn och rappheten från den går att känna igen i Dr. Horrible and Other Horrible Stories. Det enda som egentligen saknas är musikalnumren, men det hade varit märkligt annars.
     Dr. Horrible and Other Horrible Stories är nog lite smårolig även om man inte har koll på Dr. Horribles Sing-A-Long Blog, men framförallt är den given läsning för den redan inbitne. Och för den som har missat: kolla in drhorrible.com så finns inte längre några ursäkter.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!