På smällen

Originaltitel: Knocked up
Regissör: Judd Apatow
Manus: Judd Apatow
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2007
Längd: 133 minuter

Ben Stone (Seth Rogen) lever ett galet partyliv i ett kollektiv tillsammans med sina minst lika partyglada kompisar. Av händelse hamnar han i säng med den karriärinriktade Alison Scott (Katherine Heigl). Åtta veckor senare dyker hon upp och säger att hon är med barn. Ben tvingas välja och anpassa sig till ett liv som pappa.

Jag har verkligen svårt att gissa vad målet med filmen är. I vissa stunder är den en typisk ungdomskomedi i stil med American Pie, i andra stunder är den en jättesöt romantisk komedi. Blandningen gör att ingen del tilltalar mig och att intrycket blir splittrat. De söta bitarna räddar dock filmen från ett riktigt magplask (allting är relativt).

Skådespelarna är verkligen en salig blandning, och men det finns ett par ljus: Katherine Heigl och Paul Rudd. Båda är duktiga och trovärdiga. Manliga huvudrollsinnehavaren Seth Rogen skulle förmodligen kunna göra riktigt bra ifrån sig ifall han höll sig borta från komedier. Här är det dock inget vidare.

På smällen är en splittrad komedi som jag inte har särskilt mycket till övers för. Ett par söta stunder väger inte upp för de många fåniga. Att filmen dessutom är tre kvart för lång gör sitt till för att jag verkligen inte ska kunna rekommendera den.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

  1. Jag håller absolut med om att filmen var riktigt dålig. Soundtracket däremot, var kanon! Loudon Wainright III har gjort en riktigt bra skiva! /Mvh Raz

  2. Japp, musiken var bra, det lilla jag minns av den. Tyvärr räddar inte bra musik en film, men ja, soundtracket är inte omöjligt att det kommer lyssnas på här.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!