Otäcka odjur

Originaltitel: Fierce Creatures
Regissör: Fred Schepisi och Robert Young
Manus: John Cleese, Iain Johnstone och William Goldman
Språk: Engelska
År: 1997

När Octopus Inc. köper upp den förlustdrivna djurparken London Marwood Zoo anställer de en nya manager till parken, som får uppgift att vända trenden. Han har en plan…

Rollo Lee (John Cleese), managern för parken, bestämmer sig för att skicka iväg alla djur som inte är farliga, vilket givetvis upprör djurvårdarna på Marwood zoo. Idén uppskattas inte heller uppifrån så Vince McCain (Kevin Kline) och Willa Weston (Jamie Lee Curtis) tar över parken och sätter en hel drös mer eller mindre moraliskt riktiga planer i verket. Willa lär sig dock älska djuren och går emot Vince, vilket givetvis leder till allehanda dråpligheter.

Alltså, filmen är egentligen inget vidare. Första biten av filmen är lysande, dock. Jag älskar scenerna där djurskötarna och Rollo Lee är på ”olika sidor” och de försöker övertyga honom om att alla djuren är farliga.
Och sen är ju Kevin Kline en helt galen skådespelare i en galen roll (eller galna roller kanske man ska säga?). Han gör den excentriska Vince på ett sätt som få andra skulle kunnat. Liknar Jim Carrey lite grann, fast bra.

Egentligen rekommenderar jag ingen att ”kämpa” för att se filmen. Går den på tv (vilket den gör lite då och då) så kan ni ju se den, men aldrig att man ska hyra eller köpa den.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!