Om covers på Youtube

Jag surfade av någon anledning runt på YouTube i jakt på covers. Jag tror det var för att syrran tipsade mig om en cover på Becks låt Lost cause. Hur som helst sökte jag på covers på Through glass, lyssnade på ett par helt okej framförda av killar men av någon anledning tyckte jag att det vore ballt att höra en tjej spela den.

Till slut fann jag en fransyska som kallar sig chewwinggum som gjort en cover på just Stone Sours låt Through glass:

Hon är vansinnigt bra på det hon gör. Hon har dessutom gjort sisådär 30 låtar till, alla med en egen personlig touch, vilket är ovanligt. Jag skulle nästan kunna ge vad som helst för hennes låtar i mp3, men kruxet är dels att jag inte kan franska så jag är helt vilsekommen på hennes blogg, dels att hennes framträdanden är relativt anonyma, vilket gjort att jag inte hittat något av henne någon annanstans. Frustrerande att någon så bra som den här tjejen ska falla på att hon inte går att få tag på.

Är det någon som kan hjälpa mig i min jakt är jag oändligt tacksam.

Dessutom blev jag ännu mer sugen på att lära mig att förstå franska för väldigt mycket bra kommer från snigelätarna i söder.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

  1. Jag har hittat en ”nödlösning” på mitt problem med att få tag i låtarna i vettigt format, så det är inte helt aktuellt, vilket det var för två timmar sen när jag skrev inlägget. :)

    Hennes version av Gnarls Barkleys Crazy är helt tokigt bra också. Bara så att ni inte missar det.

  2. Har inte riktigt orkat engagera mig i det hela, och har inte hört originalet av den låt som hon sjunger här i blogginlägget, men efter en snabb titt på hennes klipp på YouTube är jag också imponerad.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!