Om att skriva om mina projekt*

Jag har, som bekant, ganska många och omfattande projekt på gång. De flesta skulle jag dessutom bedöma vara rätt spännande, inte bara för mig som är direkt inblandad i dem (oftast ensam inblandad i dem). Tyvärr har jag väldigt svårt att skriva projektinlägg som beskriver vad jag gjort, hur det går, var jag är på väg och annat som kan tänkas intressera er. Det är långt ifrån omöjligt, det finns många som skriver projektbloggar utan problem. Jag är inte en av dem. Än.

Det finns två saker som ställs emot varandra. Öppenhet skapar intresse och bjuder in folk att delta, kommentera och heja på på ett sätt som är närmast ovärderligt (det är därför 101-projektet är offentligt). Samtidigt innebär öppenheten en risk: dels att någon ska stjäla mina utomordentliga idéer (mindre troligt, förvisso), dels att jag ska stöta på okonstruktiv kritik som mycket väl kan strypa projekten i sin linda. Det vill jag inte vara med om för det är inte så projekt ska dö. (Med det sagt vet jag inte om jag skulle råka ut för det nu. Jag är har bättre självförtroende nu än jag någonsin haft tidigare och det är möjligt att jag kan förfäkta all typ av negativ energi.)

Jag bedömer mig vara duktig på att värdera mig själv och mina projekt, identifiera vad som är dåligt och vad som är bra och kan även omsätta den konstruktiva kritiken jag ber om i utveckling om jag så finner lämpligt. Jag är därför osäker på hur beroende jag är av öppenhet för att komma åt utvecklingen.

Vad jag försöker komma fram till är om risken för negativ energi och stulna idéer är så liten att det vore värt för mig att vara mer öppen med vad jag faktiskt håller på med. Tidigare har jag tyckt att det inte är värt det, men i och med att jag skriver det här har jag uppenbarligen börjat tvivla.

Jag ställer två tre frågor även om jag tror mig veta svaret på det ena åtminstone:

1. Tycker ni att jag ska försöka bjuda in er, kära läsare, i mina projekt genom att skriva om dem i större utsträckning?
2. På vilka andra sätt än att skriva inlägg kan jag göra mina projekt mer öppna för insyn?
3. Vad vill ni veta?

* Tredje frågan är tillagd för att det är en i allra högsta grad relevant fråga.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

1 Comment

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!