Maria Mena – Apparently Unaffected

Artist: Maria Mena
Titel: Apparently Unaffected
Label: Columbia
Bolag: Sony BMG Norge
Utgivningsår: 2005

Maria Mena är en norsk sångerska som i och med Apparently Unaffected släpper sitt andra album.

Låtlista
01: Internal dialog
02: This bottle of wine
03: Miss you Love
04: Boytoy baby
05: If you’ll stay in my past 1
06: He’s hurting me
07: Just hold me
08: Long time coming
09: If you’ll stay in my past 2
10: Nevermind me
11: These shoes
12: Our Battles
13: Calm under the waves
14: If you’ll stay in my past 3

Maria Mena är för mig en ny starkt lysande stjärna på musikhimlen. Att jag hörde henne live första gången jag (var medveten om att jag) hörde henne bidrar nog en del till min bild av henne.

Musiken är myspop, med lugna till halvlugna låtar, som jag tycker passar hennes fylliga men ändå rätt väna röst perfekt. Vad jag förstått skriver hon musiken själv dessutom, vilket inte bara gör att det är häftigt att det passar henne, utan även att man känner att hon tycker om det hon gör.

Det är många sköna låtar på Apparently Unaffected. Min överlägsna favorit är Just hold me (som jag tipsat om här) som utan tvekan kvalar in bland de bästa låtar som jag någonsin hört.
Andra starka låtar är Miss you Love, Boytoy baby, som troligen är den fartigaste låten på skivan, och Nevermind me.

Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad musiken liknar i övrigt. På något sätt lyckas hon vara egen i en genre som blir mer och mer överbefolkad, och det känns skönt. Man kan lyssna på Maria Mena för att hon är bra och inte för att någon som liknar henne är bra.
Med tanke på betyget jag ger den och omdömet om Apparently Unaffected så förstår ni att jag definitivt tycker att ni ska lyssna på skivan om ni får chansen och köpa den om ni får möjlighet.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!