Livet i 8 bitar

Originaltitel: Livet i 8 bitar
Regissör: Pontus Klänge och Jonathan Metzger
Manus: Jonathan Metzger och Jonas Raber
Språk: Svenska, engelska och jiddisch
Land: Sverige
År: 2002
Längd: 85 minuter

Livet i 8 bitar är så mycket som en svensk film om TV-spel och kulturkrockar.

J (Sunil Munshi) anser sig vara bra på TV-spel. Eller inte bara bra utan bäst. Detta trots hans strikt traditionella judiska familj och hans icke-judiska flickvän (Malin Morgan).
När hans flickvän tröttnar på honom slår de vad. Om J lyckas vinna VM i Nintendo (vad nu det är?) får han spela hur mycket han vill, om han förlorar är det slut med datorspelandet – för alltid.

Som datornörd finner jag förstås handlingen lite underhållande, men det räcker inte särskilt långt. Kulturkrockarna känns väldigt onödiga och väldigt plumpa. Däremot fnissar jag lite då och då åt TV-spelsreferenserna.

Trots skådespelareliten deltar blir det rätt taffligt. Kjell Bergqvist, likt de flesta andra, gör sina roller bra och det är snarare rollerna i sig det är fel på.

Livet i 8 bitar kan vara ett par fniss för en insatt men är långt ifrån något som någon bör försöka se aktivt.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!