Mitt stora feta grekiska bröllop

Originaltitel: My Big Fat Greek Wedding
Regissör: Joel Zwick
Manus: Nia Vardalos
Språk: Engelska och grekiska
Land: USA och Kanada
År: 2002
Längd: 95 minuter

Toula Portokalos (Nia Vardalos) är en trettioårig grekiska vars pappa (Michael Constantine) inget annat önskar sig än att Toula ska hitta en bra, grekisk man att gifta sig med. Toula, å sin sida, vill annat och lyckas till slut hamna i en datorklass med icke-greker för att sedan börja jobba på en resebyrå. Till slut möter hon Ian Miller (Josh Corbett) som hon förälskar sig i och ska försöka övertala pappan om att de ska kunna gifta sig.

Etnohumor är inte särskilt roligt, inte ens när det är en grek själv som har skrivit filmen så blir det särskilt kul. Allting hänger på kulturkrockar och fåniga, fördomsfulla (mycket möjligt även sanna) skämt om hur de tokiga icke-amerikanerna är. Mitt stora feta grekiska bröllopet slipper inte undan och hamnar i samma träsk som exempelvis Livet i 8 bitar.

Allting annat kommer i andra hand då grundpremissen är så pass dålig, men skådespeleriet är inte särskilt bra det heller, regin är, så vitt jag kan bedöma inte något särskilt.

Jag förstår mig verkligen inte på den här filmen, och jag tycker verkligen den var menlös, tråkig och ointressant.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!