Kortfattad inledning till Kortfattad inledning till den bärbara litteraturen

En bok med den här formen, titeln och utseendet kan jag inte annat än bli intresserad av. Enrique Vila-Matas skriver i sin Kortfattad inledning till den bärbara litteraturen om det sällskap som kallades shandyisterna där excentriker som Marcel Duchamp, F. Scott Fitzgerald, Walter Benjamin och Aleister Crowley och jag har ännu bara läst förordet – en sak kan jag säga: det verkar lovande! De märkliga figurerna gjorde i modernismens (och kanske framförallt i dadaismens) kölvatten vad de kunde för att skapa sig en egen plats i litteraturen och konsten. De flesta verkar ha lyckats. De levde vagabondliv och skapade konst anpassat för en sådan. Oftast bärbar, förstås.

Jag återkommer så snart jag läst klart så får vi se om mina högt ställda förväntningar infrias.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!