Jonglering

Sedan ett par månader tillbaka har jag tränat jonglering. Det är främst Snigels fel. Det började med tre jongleringsbollar från Clas Ohlson och en hög tålamod, eftersom jag inte hade en aning om vad jag gav mig in på. Efter en vecka klarade jag mig hyffsat och nu känner jag att jag har relativt god kontroll på tre bollar. Nu testar jag mest olika varianter med tre bollar och jag har även testat käglor, vilket verkar kul och något att fortsätta med när annat sitter bättre.

Det som gör jonglering så bra är dels att det gett mig bättre blodcirkulation i händerna, något som jag verkligen haft problem med tidigare, dels är det förbaskat roligt, dels känner jag att jag kan lära mig något från början och dels – och viktigast – så är det en jättebra avslappning. Gör man något stillasittande eller som på annat sätt är arbetsamt för huvud eller kropp så kan man ta bollarna och jonglera i tio minuter. Det gör att jag känner mig nystartad och kan fortsätta med det jag höll på med med nya krafter. Jättebra!

Att jonglera med tre bollar är långt ifrån ett oöverstigligt hinder. Det tog mig i effektiv tid ett par timmar att inte känna mig helt bortkommen med tre bollar. Man behöver inte ens träna särskilt effektivt. Prova i femminutersperioder någon gång i timmen så är man på god väg. Det är värt att försöka enbart för avslappningen.


Här är jag, redo att misslyckas. Det syns på det ansträngda leendet.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

1 Comment

  1. Det är bra för hjärnan också att lära sig jonglera. Man såg det i en studie vi publicerade en forskningsnyhet om :
    http://www.nyfikenvital.org/?q=node/2387

    Både äldre och yngre fick tillväxt i delar av hjärnan. Mer grå massa i visuella cortex för äldre och mer grå massa i visuella cortex, hippocampus och nucleus accumbens för yngre.

    Fick mig att börja men för mig är det mer arbete att lära mig ;-D

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!