Ibland vill jag bara skrika ut min frustration över världen

Ibland vill jag bara skrika ut min frustration över världen…

… Men det är inte så det fungerar. Att skrika hjälper inte, jag kan inte ta ledigt från att försöka göra världen till en bättre plats; ingen kan. Jag kan inte ge upp.

Ibland kan det bara te sig så hopplöst, men hopplösheten får aldrig vinna. För att påminna mig om varför har jag samlat några bilder som jag tänkte dela med er.


Rwanda har ett långt försoningsarbete framför sig efter inbördeskriget på 90-talet. Ärren är djupa och kommer aldrig helt försvinna. Alla krig lämnar ärr. Foto: James Nachtwey.


Det tog drygt tio år från att Berlinmuren föll till att Israel började bygga muren som skulle isolera Västbanken. Foto: UPI/Debbie Hill.


I Ungern marscherar Jobbik, ett av många högerextrema partier som vill förtrycka och göra skillnad på människor och människor. Foto: N/A.


Liknande krafter finns i övriga Europa och i Sverige. Foto: Expo.


I Ukraina misshandlades ordföranden i Gay Forum of Ukraine, Svyatoslav Sheremet. Han är bara en av många världen över. Foto: Reuters.


Uganda har stränga lagar mot bland annat homosexualitet. Trots det samlas modiga ugandier för en Pride-parad. Foto: David Robinson.


Ryska punkbandet Pussy Riot sitter fängslade för att ha kritiserat Vladimir Putin. ”Huliganism” menar åklagarna som vill ha dem dömda till tre års fängelse. Foto: AFP.


Vi blir ständigt mer övervakade, och många av de som säger sig värna om vår frihet är också de som inskränker den mest. Konstverket av Marcos Zotes heter ”CCTV/Creative Control”. Foto: Marcos Zotes.


Stora delar av världen är drabbad av svält och fattigdom. Bilden är från Sudan. Foto: James Nachtwey.


Världen är en ojämlik plats där få äger mycket. För ett bättre värld krävs balans. Här en bild från Occupy Wall Street-rörelsen på Times Square. Foto: Eduardo Munoz/Reuters.


Isbjörnen är bara ett av alla djur nära utrotning på grund av klimatförändringar eller exploatering. Foto: Kennan Ward/Corbis.


De 150 glaciärerna i nationalparken Glacier i Montana har sedan 1910 blivit både mindre och färre: 30 till antalet. Foto: Raymond Gehman.

Bilderna ovan illustrerar inte allt som behöver kämpas för och emot, men en del. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att världen är vacker och värd att kämpa för. Utan den vetskapen och insikten är det lätt att bara skrika i frustration, att bara ge upp. Jag har tusen och åter tusen bilder som även de tjänar som påminnelse om varför jag inte kan ge upp. Vi något tillfälle kanske jag delar även dem med er, men jag tror att ni har egna i ett album, en katalog på datorn eller i ert minne. Glöm aldrig bort dem.

(Bildbloggen Politics-War är en ständig källa till hemska såväl som vackra bilder. Följ den.)

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!