Hoodwinked

Originaltitel: Hoodwinked
Regissör: Cory Edwards, Todd Edwards och Tony Leech
Manus: Cory Edwards, Todd Edwards och Tony Leech
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2005
Längd: 80 minuter

Man ska inte döma boken efter dess omslag heter det ju som bekant, och här får vi se hur allt egentligen gick till i den klassiska sagan om Rödluvan.

Hoodwinked börjar med att den vanliga sagan – så som vi känner den – spelas upp. Därefter dyker polisen upp tätt följd av detektivtgrodan Nicky Flippers (David Ogden Stiers). Den sistnämnde tar sig an att reda ut vem det är som är den riktiga skurken och därmed stjäl alla recept.
Rödluvan (Anne Hathaway), vargen (Patrick Warburton), skogshuggaren (James Belushi) och mormor (Glenn Close) får i tur och ordning redogöra för sin version av händelseförloppet.

Idén är inte alls tokig. Jag tyckte den lät intressant och rätt ”vuxen” för att vara en barnfilm. Ofta är det nämligen tvärtom: barnslig historia med vuxet innehåll.
I den här filmen är det roligaste en countrysjungande get (eminent framförd av Benjy Gaither) och det tycker jag personligen inte räcker till riktigt.

Hoodwinked är dessutom inte jättesnyggt animerad om man jämför med titlar som kom ungefär samtidigt. Det känns dels plastigt och dels slarvigt. Charmen som Madagaskar och Shrek har är som bortblåst.

Det konstiga är att filmen inte är direkt dålig. Den är bara menlöst. Kommentaren jag hade efter att eftertexterna rullat klart var ”Den här var ju inte så bra…”

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!