Hallarnas marknad

hm-vinjett

Under sommaren har Hallarnas marknad arrangerats i Norrköping, första fredagen i varje månad från och med maj till och med september. Marknaden är en konst- och hantverksmarknad och själv har jag varit där en gång som besökare och en gång som försäljare för Norrköpings kulturhus räkning (även om jag gjorde någon halvtimme eller så i kafét även som besökare). Båda gångerna har jag överväldigats både av den kreativitet som genomsyrar marknaden och av den fantastiska miljön som den äger rum i: en innergård som ramas in av bland annat Östgötateatern, Norrköpings kulturhus, Teater Bråddgatan 34 och rockklubben Dynamo. Vackra gamla tegelbyggnader som givits liv utan att förlora karaktär. Det är så att jag längtar hem till Norrköping.

Hallarnas marknad är på fredag den 1 augusti klockan 17-20 nästa gång, och jag kommer vara där och sälja en del prylar jag gjort, bland annat de som visas här nedanför. Det är ett diplom som kan köpas, fyllas i och antingen behållas eller ges bort till de som förtjänar ett Skön snubbe-diplom. Det är armband med olika ord på. Det är uppiffade julkort med vår högt aktade kungafamilj. Det är för ändamålet exklusiva tavlor där jag bland annat säger upp patriarkatet och recenserar det enda rättvisa spelet (enligt tillverkarna). Dessutom kommer det gå att lägga vantarna på Om essäer. Inga märkvärdiga grejer, men förhoppningsvis något som någon kan få nytta/nöje av.

Skön snubbe-diplom. Armband.
"Exklusiva" tavlor. Förädlade vykort. (Allt blir bättre med googly eyes.)

Jag hoppas vi ses på Hallarnas marknad den 1 augusti klockan 17-20, Tunnbindaregatan 35 i Norrköping!

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!