Face/Off

Originaltitel: Face/Off
Regissör: John Woo
Manus: Mike Werb och Michael Colleary
Språk: Engelska och latin
Land: USA
År: 1997
Längd: 138 minuter

I ett försök att hitta en bomb som den infångade galningen Castor Troy (Nicolas Cage och John Travolta) och hans bror Pollux (Alessandro Nivola) gömt utsätter sig polisen Sean Archer (John Travolta och Nicolas Cage) för ett undercover-experiment som går ut på Sean och Castor (som ligger i koma) byter ansikte. Till en början slår projektet rätt väl ut, trots Seans ovana med den råa fängelsemiljön, men när Castor vaknar upp ur koman och tvingar läkarna att operera fast Seans ansikte på honom och det ställer förstås till vissa problem.

Handlingen är rätt ball, även om den inte har särskilt stor trovärdighet. Den är förstås som klippt och skuren för en rå actionfilm. Saker som att Nicolas Cage och John Travolta inte har ens nästan samma kroppsbyggnad gör sitt till för att se till så att inte Face/Off skulle kunna förväxlas med någon form av verklighet.

I övrigt är skådespelarna rätt bra. Nicolas Cage och John Travolta är visserligen storstjärnor men ingen av dem har imponerat av mig enormt tidigare men de gör sitt jobb. Joan Allen som Sean Archers fru är väl den stjärna som strålar starkast i Face/Off.

Face/Off är ungefär så bra som en ren actionfilm kan bli. Den är inte fenomenal på något sätt men är okej underhållning den tiden den håller på. Se den om ni får möjlighet, men den är knappast värd att kämpa för att se.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

  1. Till att börja med, TÖNTFILM!

    För att fortsätta, är det lagom gay att säga att vi (jag) saknar dig här i linköping?

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!