Mad city

Originaltitel: Mad City
Regissör: Costa-Gavras
Manus: Tom Matthews och Eric Williams
Språk: Engelska
Land: USA
År: 1997
Längd: 114 minuter

Det är inte alla som klarar av att bli uppsagda lika bra som John Travolta gör i den här filmen…

Sam Baily (John Travolta) har just förlorat sitt jobb som säkerhetsvakt på naturhistoriska muséet. Han kommer tillbaka till muséet för att tala sin före detta överordnade till rätta och slutar som gisslantagare.
Max Brackett (Dustin Hoffman) har skickats ut på ett fluffuppdrag till muséet, men blir en del av gisslan. För att få ut det mesta av detta scoop regisserar han Sams kidnappning.

…Och det här upplägget tycker inte jag är särskilt intressant, speciellt inte när journalisternas påverkan hamnar i centrum, snarare än arbetet att få ut skolklassen som råkade vara där inne. Det känns inte särskilt trovärdigt och det gör att mycket av filmen faller, för thrillers bör vara trovärdiga.

Skådespelarna är bra, precis som vanligt. John Travolta och Dustin Hoffman har ju varit med ett tag, och även om filmen inte är något mästerverk, långt ifrån, så kan man knappast skylla det på dessa herrar.

Näh, Mad City är knappt värd tiden den tar att se.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!