En svart svensk dag

Inte nog med att Sverige är utslagna ur fotbolls-EM, riksdagen röstade idag igenom den fullkomligt befängda FRA-lagen (vilket knappast kan ha undgått någon). Jag överväger alternativet att flytta utomlands, för den påstådda tryggheten (som de som argumenterat för lagen hävdat) uteblir när jag funderar på det. Tvärtom känner jag mig, återigen, mindre trygg i Sverige. Hot från utlandet, jävla nonsens.

Det man borde göra är att uppmana alla att skicka mail i mängder till varandra, mail som innehåller provocerande ord som sökdatorn kan hitta. Kanske kan det urholka det hela om det visar sig att den absoluta merparten (jag skulle nog kunna skriva alla) av mailen är falsklarm.

Vi får se vad som hänt till årsskiftet då det införs. Jag kanske har kommit på något smart till dess.

Jag skäms över att vara svensk*.

* Inte för att jag någonsin gör en poäng över att vara det.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

9 Comments

 1. Det känns jävligt dåligt just nu, och då tänker jag inte på fotbollen. Jag trodde att vi levde i ett land som utövade demokrati, var tog folkets röst vägen, har politikerna slutat lyssna? Det verkar vara dags att ta på sig svarta kläder och gå på begravning, den svenska demokratin dog den 18e Juni 2008.

  – Jocke

 2. Ja visst känns det uruselt att regeringen kan hafsa fram en lag som ingen människa i sverige vill ha?! Jag tycker allt känns jävligt mysko. den blev nedröstad imorse men dem som röstade nej sa att dem skulle rösta ja om man ändrade lite i förslaget, sagt och gjort så krafsade man dit lite grejer och röstade igen några timmar senare och vips så var förslaget i hamn. Lobbyister och påtryckningsfasoner alla USA luktar det ju lång väg.

  Att DDos:a deras spaningsdatorer känns helt rätt tycker jag. Helst ser jag att VAH( Vuxna arga hackare) gör regelbundna besök och crashar systemet helt.

  Men det finns ju lite sätt att skydda sig, börja använa krypteringsprogram borde väl hjälpa tycker jag. byta sin lättlästa gmail, hotmail etc mot en krypterad hushmail. installera Secway Simp för att kryptera msn/ICQ och såna chattprogram borde ju vara en liten hjälp vill jag tro.

 3. Och en tröst borde väl vara att något som varit så lätt att klubba igenom borde vara lika lätt att avklubba igenom om vi bara ser till att byta regering (OBS den här kommentaren lyser vänsterröd lång väg)

 4. http://shithitthefan.blogspot.com/

  Källa: Dagens Nyheter 17 oktober 2006.
  Fredrik Reinfeldt uttalar sig om de två egyptiska medborgare som 2001 med CIA:s hjälp avvisades till hemlandet, där de utsattes för tortyr.
  Källa: Sveriges Radio P1, Studio Ett, 12 december 2004, kl. 17.00-17.45.

  …jag är också beredd på att skriva under på att Sveriges del i kampen mot terrorismen kommer att tänja en del gränser … eh … för vad vi än så länge uppfattat vara korrekta sätt att agera.

  Det finns legal grund för detta. Jag tror att svenska folket [ska] ställa in sig på att det kan hända igen.

  Både att utländsk säkerhetstjänst opererar på plats i Sverige.

  Och att det kan ske avvisningar till länder som använder annat än allmän domstol för att pröva skuldfrågan. … eh … Och ibland kan det vara bra att vara rak över det, snarare än det vi har upplevt, tycker jag, för att försöka … eh … komma undan diskussion i den här frågan.

  Nu vet ni va han menar!

  tips kolla in min blogg har info om FRA + annat de sysslar med bakom era ryggar

 5. Not to be Johnny Raincloud or anything… men den här lagfrågan var på tapeten med den förra regeringen också.
  Vad som krävs är att lagomjantelagsverige reser sig från sofforna och verkligen säger ifrån!

  Eller, medvetet försöka överbelasta sökdatorn.

  Jag har också bloggat om det här, höhö.

 6. Flisan: Givetvis, men typ Miljöpartiet var ju emot det hela tiden, så vi får väl hålla på att de vinner själv 2010. ;)

 7. Meh. Miljöpartiet är ju bara emot såna saker tills en av sidorna säger ”okej, vi driver igenom det här åt er. Kom och sätter er i våran båt”.

  Jag tror på massuppror. Ett riktigt sådant. Inte nåt mjäkigt, typiskt svenskt, litet manifestationståg eller så. KAOS!

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!