En sommarplåga?

Det är så skönt! Sommaren är äntligen här. Underbar värme, solsken och ljumma brisar. Vad jag har längtat!

Det finns egentligen bara ett problem med sommaren. Inte mygg, inte bristen på studiebidrag. Nej, mitt stora problem med sommaren är något jag är medveten om är många andras favoritsommarsysselsättning, nämligen bada. Under övriga delen av året är det ganska enkelt att komma undan det men på sommaren är det svårare. Det är ju en umgängesgrej.

Ni undrar förstås vad jag har emot bad? Tja, det finns ett par stora orsaker. För det första är jag enormt frusen av mig, det är därför jag älskar sommaren. Det gör dock att det krävs riktigt höga temperaturer för att jag ska stå ut omsluten av vatten. Det krävs värme över 25 grader för att jag ens ska försöka. Det har förstås gjort mig till en erkänd badkruka, men det är en stämpel jag får leva med.

Den andra orsaken är att jag är abnormt dålig på att simma. Jag klarar mig knappt och det tar en fruktansvärd energi när jag försöker. Det är förstås en träningssak men jag ser verkligen ingen poäng med att träna på något jag inte känner att jag behöver kunna. Jag lägger hellre min energi på något jag tycker är roligt.

En tredje orsak, om än liten, är att jag har väldigt, väldigt enkelt att få vatten i näsan och på så sätt åka på kallsupar. Av den anledningen har jag aldrig funnit någon glädje i att ”plaska och leka” och hoppa i vatten. Man känner sig inte så graciös när man är tvungen att hålla för näsan i vattnet. Jag kan för sjutton inte ens hoppa i vattnet utan att kvävas om jag låter bli att klämma åt nosen.

Där. Det är mina orsaker att inte tycka om bad. De kanske inte gör mig till en mindre tråkmåns men det kanske är en förklaring.

Jag kommer dock bada. Jag är oftast för dum för att låta bli eller föreslå något annat och jag tycker om att umgås med mina vänner.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

5 Comments

  1. Vi tycker om dig ändå! Men om man inte badar, vilket jag har börjat tappa intresse för på senare dagar, kan man alltid ligga på stranden och gazza. Då är man ju också social, och så behöver man bara doppa sig i vattnet för att inte brinna upp.

  2. Jag håller också för näsan om jag måste hoppa i vattnet eller vara under ytan.
    Fast som du säger så anser jag faktiskt att bada hör sommaren till :)

  3. Vi kan gå och handla en såndär näs-klämma du och jag, och en våtdräkt! Då kan du vara med och bada jämmt! Låter inte det bra? :)

  4. Jocke: Tack, strandgazzande är rätt bra (men ansedd tråkig! :( ) men det är väl det jag får syssla med i framtiden. :)

    Pålsson: Fixar du det så lovar jag att bada.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!