Det är bara lite AIDS

Originaltitel: Det är bara lite AIDS
Författare: Sara Granér
Utgivningsår: 2008
Tryckår: 2008
Originalspråk: Svenska
Sidantal: 120
Förlag: Galago
ISBN: 978-91-7037-392

Utan spelad blygsel säger sig Det är bara lite AIDS fylla ett hålrum i den svenska humorserie-genren. Kanske är det sant, men det är inte självklart att det är just Sara Granér som ska fylla det hålrummet. För framtiden finns det mycket kvar att bevisa.

Det är bara lite AIDS är en samlingsvolym med Sara Granérs första seriestrippar. Det är en ganska magstark humor och jag kan förstå att folk känner sig provocerade av serierna. Man bör dock se förbi det synnerligen politiskt inkorrekta (bland annat bruket av CP) för att förstå vari humorn ligger. Likt Rocky-serien är den här serien ett fönster in i vad det är lätt att tänka, men som få säger. Det finns givetvis en anledning till varför det inte sägs, men det är lätt att skratta åt det när någon faktiskt gör det. Man skrattar kanske inte helhjärtat, utan snarare skruvar man lite på sig och skrattar för att försöka visa att man inte själv är sådan.

Problemet med Det är bara lite AIDS är nivån. De färgglada men ack så fula (tankarna går till Ulf Lundkvists Assar-serie) stripparna är ibland fantastiskt roliga och man skrattar högt och länge, ibland är de riktigt tråkiga och känns mest argpubertala. Oftast är de dock axelryckningar – varken eller. Tyvärr är det svårt att älska serien och lätt att älska att hata den för att man helt enkelt inte vågar gilla den. Jag kan personligen inte säga att jag blir road rakt igenom Det är bara lite AIDS och kanske är det det som är felet. Sara Granér behöver hitta en jämnare nivå på sin humor för att på allvar fylla upp hålrummet. Det kanske kommer, men än så länge är det bara lite AIDS.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

1 Comment

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!