Cloverfield

Originaltitel: Cloverfield
Regissör: Matt Reeves
Manus: Drew Goddard
Språk: Engelska och ryska
Land: USA
År: 2008
Längd: 85 minuter

Under en avskedsfest på Manhattan kommer katastrofen. New York attackeras av ett enormt monster och det sprider kaos bland höghusen, frihetsgudinnan krossas och militären kallas ut. Bland festens deltagare fanns en vars jobb var att filma festen, denne tar nu med sig kameran ut för att dokumentera förödelsen.

Handlingen är nästan skrattretande dålig. Personerna och situationen är fånig, men tvärtemot vad man kan tro är inte monsterdelen särskilt dålig. Premissen med attackerande monster kan vara ball, men jag klarar inte riktigt av det andra. Det är nämligen så att filmens ”grej” är att allting filmas med en handkamera som är filmens ”perspektiv”. Det kunde också ha varit intressant om det inte hade gjorts så fantastiskt krystat. Folk pratar in i kameran, kameran överlever allt, och, ja, det känns krystat som sagt.

Skådespeleriet är, utan att överdriva, under all kritik. Det kan givetvis ha med det tramsiga sättet att behandla kameran på, men det är knappast förlåtande.

Nej, Cloverfield var riktigt, riktigt dålig. Jag önskar inte ens min värsta fiende att se den här.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

1 Comment

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!