Black Water

Originaltitel: Black Water
Regissör: David Nerlich och Andrew Traucki
Manus: David Nerlich och Andrew Traucki
Språk: Engelska
Land: Australien
År: 2007
Längd: 90 minuter

Independentfilm (vilket Black Water påstås vara) tävlar förstås inte på samma villkor som produktioner med väl tilltagen budget, men å andra sidan brukar man kunna se ett uns av talang även i dåliga filmer. Inte alltid dock.

Tre personer (vilken relation de har är något oklart), Lee (Maeve Dermody), Grace (Diana Glenn) och Jim (Ben Oxenbould), ger sig ut på en djungelsafari i Amazonas när plötsligt båten välts och guiden blir uppäten av en krokodil. Strandsatta i trädtopparna utan möjlighet att ta sig till båten provar de de få utvägarna de kan komma på, de flesta med katastrofalt resultat.

Likt många andra filmer där djur är ”skurkarna” blir det lätt rätt fånigt. Mycket måste stämma för att kampen mellan människorna och djuret/djuren ska bli intressant. Helt fel väg att gå är dock att låta mellan tre och en personer sitta och snyfta i ett träd. Det är nämligen allting som händer, varvat med naturbilder. Inte särdeles roligt att se, nej.

Black Water ska vara baserad på en sann historia, men vissa friheter har de allt tagit sig, främst när det gäller krokodilens beteende. Jag är oerhört tveksam till att någon krokodil skulle göra det som den ensamma krokodilen gör i Black Water.

Nej, Black Water är en tråkig, händelsefattig och inte särskilt trovärdig film som på bästa sätt visar varför djur inte ska vara antagonister.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

  1. Jag måste vara lite pervers som vill se dåliga filmer för att se hur dåliga de är. Måste ju få veta hur larvigt det är med krokodilen.

    – Jocke, med stort J

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!