13 snart 30

Originaltitel: 13 going on 30
Regissör: Gary Winick
Manus: Josh Goldsmith och Cathy Yuspa
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2004
Längd: 98 minuter

Jenna Rink (Jennifer Garner och Christa B. Allen) är en trettonårig tjej vars näst högsta önskan är att får vara med i det häftiga gänget, men än passar hon inte in där. För att någon (mer än bästa kompisen Matt (Mark Ruffalo och Sean Marquette)) ska komma på hennes fest tvingas hon göra gästernas skolarbete. Väl på festen blir hon inlurad i en garderob i tron om att drömkillen ska komma till henne, men hon blir lurad och vännerna tar godiset och går. Som tur är finns Matts magiska present där och Jennas högsta önskan går i uppfyllelse. När hon vaknar är hon rik, snygg, framgångsrik och sjutton år äldre.

Historien påminner om Tom Hanks-klassikern Big, men istället för att bara växa upp förflyttas Jenna i tiden. En mariginell skillnad som bjuder på viss humor. Ytterst lite dock, för det är för det mesta pinsamt. Bara pinsamt. Historien och skämten är tråkiga och det känns mest som att man vill göra något annat när man ser den.

Några framstående skådespelarprestationer är svårt att se. Andy Serkis är visserligen rätt charmig, men i övrigt är det väldigt dåligt med trovärdiga rollprestationer. Föga förvånande.

Jag kan inte med gott samvete rekommendera 13 snart 30 till någon. Det vore bara elakt.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!