Yrrol

Originaltitel: Yrrol
Regissör: Peter Dalle
Manus: Peter Dalle och Rolf Börjlind
Språk: Svenska
Land: Sverige
År: 1994
Längd: 93 minuter

”En kolossalt genomtänkt film” är en rätt bra undertitel på Yrrol. Det är Lorrygänget som gett sig på projektet att göra en långfilm i form av många olika sketcher. Sketchfilmer är inte alltid så lätt att göra, men de lyckas väldigt bra med att knyta ihop sketcherna till en helhet. Imponerande bra till och med.

Bortsett från några korta avsnitt är Yrrol dessutom direkt rolig. Det är inte ofta jag varken säger eller tycker det, men Yrrol förtjänar det faktiskt. Det finns många odödliga citat och sketcher i de 93 minutrarna filmen består av.

Lorrygänget är dessutom överlag väldigt bra skådespelare. Framförallt Johan Ulvesson, Suzanne Reuter och Peter Dalle har stor talang bortom humorn (även om den sällan syns i Yrrol, av naturliga skäl). De får dessutom förstärkning av namn som Stefan Sauk, Lena Endre och Leif ”Loket” Olsson. Vad kan gå fel då?

Men Yrrol är trots allt bara en sketchfilm och något djupare intryck lämnar den inte, och således bör man tolka en fyra som ett riktigt högt betyg för en film som Yrrol.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!