Två gånger Love Hurts

love-hurts

Love Hurts
Kim W Andersson
128 s. Kartago förlag 2009 (2009)

Love Hurts 2
Kim W Andersson
132 s. Kolik förlag 2013 (2013)


I Kim W Anderssons (f. 1979) Love Hurts och Love Hurts 2 (hädanefter ihopklumpade i Love Hurts om inte annat anges) möter fantasy, science-fiction och skräck vanliga hederliga kärlekshistorier, och mötet slår gnistor även om det allt som oftast slutar med att någon får hjärtat utslitet (bokstavligt). Seriealbumen frossar i romantik och absurditet på ett sätt som utan tvekan tilltalar mig.
     Love Hurts består av korta kan-man-kanske-kalla-det serienoveller. På mellan två och ett dussin sidor berättas historier om kärlek, relationer, längtan och åtrå som allt som oftast slutar långt ifrån det förväntade. Kärlekskranka kloner, svartsjuka jättar, magiska drycker och många andra mer eller mindre välkända ingredienser fyller ut berättelserna. Jag tror att om de hade varit längre hade det snarast blivit tröttsamt, men i det här lilla formatet gör allting sig väldigt väl. Det är också så, att jag upplever de längre berättelserna som mindre engagerande och eftersom första Love Hurts generellt har kortare avsnitt än Love Hurts 2 håller jag det första albumet som betydligt bättre.
     Trevligt är också att se att serien är oerhört vältecknad, med flirtar till klassiska superhjälteserier men snyggt och någorlunda mer anatomiskt korrekt. (Nåja, karikatyrdragen lutar ibland åt det stereotypa hållet, men det hade definitivt kunnat vara värre.)
     Love Hurts är kanske inte mysigt på krypa-upp-i-soffan-viset, men sättet Andersson tar sig an berättelserna har ändå något gemytligt över sig och kärleken som sådan ifrågasätts i någon mån genom den besinningslöshet figurerna i serierna visar. Det är sällan gullig, ibland lyckligt, men alltid fullständigt blint.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!