The Wolves in the Walls

Originaltitel: The Wolves in the Walls
Författare: Neil Gaiman och Dave McKean
Utgivningsår: 2003
Tryckår: 2005
Originalspråk: Engelska
Sidantal: 56
Förlag: HarperTrophy
ISBN: 978-0-380-81095-6

The Wolves in the Walls är den andra regelrätta barnboken jag läser av duon Gaiman och McKean. Den första var The day I swapped my dad for two goldfishes som jag gillade skarpt. Förhoppningarna på den här boken var höga.

Lucy hör märkliga ljud från väggarna, men när hon frågar sin mamma, sin pappa och sin bror om ljuden påstår de att det är något annat. Dessutom nämner de ett rykte som alla utom Lucy känner till: Om vargarna kommer ut ur väggarna är allt slut. Och till slut kommer vargarna ut ur väggarna.

Handlingen är lika enkel som genial och det så vanliga upprepandet som finns i barnböcker används även här. Åtminstone till en början. Men The Wolves in the Walls är lite konstigare än The day I swapped my dad for two goldfishes. Lite mer ”crazy” vilket kan vara skönt, men inte alltid helt perfekt.

Dave McKean visar även här vilken fantastisk konstnär han är, även om han här har en något annan stil. Bilderna i The Wolves in the Walls påminner mer om bilderna i Coraline med det lite dockaktiga utseendet på människor. Men det handlar även här om kollage och teckningar som kombinerats till otroliga motiv. Jag är som vanligt väldigt imponerad och skulle göra vad som helst för hans talang.

The Wolves in the Walls är även den en given läsning, även om den inte når upp till The day I swapped my dad for two goldfishes.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!