The day I swapped my dad for two goldfishes

Originaltitel: The Day I Swapped My Dad for Two Goldfishes
Författare: Neil Gaiman och Dave McKean
Utgivningsår: 1997
Tryckår: 2006
Originalspråk: Engelska
Sidantal: 51
Förlag: HarperTrophy
ISBN: 978-0-06-058703-1

En pojke byter bort sin pappa mot två guldfiskar. När hans mamma kommer hem undrar hon var hennes make tagit vägen. Pojken har bundit sin lillasyster, men när mamman knyter loss henne tjallar hon på sin bror. Mamman blir arg och säger åt pojken att ta tillbaka bytet och hämta pappa, men det är lättare sagt än gjort när fler byten skett.

The day I swapped my dad for two goldfishes är ju egentligen en barnbok, men det hindrar den verkligen inte från att vara läsvärd även för vuxna. Handlingen är barnboksmässig, men intressant. Det är mycket humor och mycket värme, som vanligt när Neil Gaiman varit i farten.

Den stora fördelen med boken, och det som gör den till en klar femma, är Dave McKeans underbara bilder. De är lite smutsiga, lite slarviga och alldeles perfekta tillsammans med Gaimans text. Dave McKean är fruktansvärt bra på det han gör – en blandning av tecknande och kollage. Skulle jag ha hälften av hans talang skulle jag vara överlycklig.

Har man ett barn att skylla på när man köper The day I swapped my dad for two goldfishes (som tyvärr bara finns på engelska) är man lyckligt lottad, annars är det helt enkelt bara att bita i det sura äpplet och köpa den för den är ett måste i varje bokhylla.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!