The Painting that Ate Paris

Serie: Doom Patrol
Manusörfattare: Grant Morrison
Tecknare: Richard Case, John Nyberg, Daniel Vozzo, John Workman och Jay Dubb
Utgivningsår: 1989
Tryckår: 2004
Originalspråk: Engelska
Sidantal: 229
Förlag: Vertigo
ISBN: 1-4012-0342-6

The Painting that Ate Paris är uppföljaren till Crawling from the Wreckage och om den första delen var okej, så är den här delen mycket bättre.

Den här gången börjar det med att ett mystiskt gäng som kallar sig The Brotherhood of Dada stjäl en tavla som äter upp sin omgivning. I det här fallet är det Paris som blir uppätet och Doom Patrol får jaga efter det märkliga brödraskapet in i tavlan. Doom Patrol får dock duktigt med stryk, men det hela vänder när ett annat hot tvingar Dada-sällskapet att samsas med Doom Patrol.

The Painting that Ate Paris fortsätter på Grant Morrisons tema med konstigheter. Här är det däremot inte bara de konstiga sakerna som är intressanta, utan handlingen är även den läsvärd plus att det konstiga är bra mycket ballare här. I tavlan kommer man, till exempel, till olika konststilar, Doom Patrol jagas av figurer som bara kan prata i anagram och liknande saker. Överlag ballare och bättre.

Problemet är fortfarande att superhjältar är rätt trist och aldrig blir riktigt klockrent intressant. The Painting that Ate Paris blir visserligen aldrig tråkig men den ger mig inga ”wow!” heller. Framförallt är jag osäker på om jag kommer läsa vidare bara på grund av The Painting that Ate Paris…

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!