Hellboy

Originaltitel: Hellboy
Regissör: Guillermo del Toro
Manus: Mike Mignola, Peter Briggs och Guillermo del Toro
Språk: Engelska och ryska
Land: USA
År: 2004
Längd: 122 minuter

Likt 300, V for Vendetta och Sin City är Hellboy baserad på en serietidning. Jag hoppas kunna läsa även den inom en snar framtid.

Under slutet på andra världskriget lyckades nazisterna frammana en demon – Hellboy (Ron Perlman). De allierade lyckas dock med sitt anfall och får den unge demonen på sitt samvete. Han växer upp och arbetar slutligen med Liz (Selma Blair) och FBI-agenten John Myers (Rupert Evans) för att stoppa Grigori Rasputins (Karel Roden) onda planer.

Givet att jag inte läst albumet måste jag ändå säga att handlingen inte är något exceptionellt. Det är många balla idéer, karaktärer och platser, men det finns inte mycket som verkligen får mig att fastna. Att det finns massa coola saker i den hjälper förstås en bit, men inte hela vägen.

Hellboy är dock väldigt snygg. Det är ju rätt många monster med och de känns överlag trovärdiga. Den nazistiska urverksninjan är nog min favoritkaraktär när det kommer till figurer som är snyggt gjorda. Miljöerna är ju lite weird tech-aktiga alternativt uråldriga ruiner, vilket fungerar väldigt bra.

Sen är ju Ron Perlman som klippt och skuren för rollen som Hellboy. Mike Mignola måste ha skrivit Hellboy med Ron Perlman i åtanke, så bra är han.

Till syvende och sist är Hellboy som actionfilmer är mest, kanske lite coolare. Den är klart sevärd för att vara en serietidningsfilm men ingenting jag skulle välja om jag hade den förmånen.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!