The Muppet Christmas Carol

Originaltitel: The Muppet Christmas Carol
Regissör: Brian Henson
Manus: Charles Dickens och Jerry Juhl
Språk: Engelska
Land: USA
År: 1992
Längd: 85 minuter

The Muppet Christmas Carol bygger förstås på Charles Dickens klassiska A Christmas Carol, den här gången tolkad av mupparna.

Den misantropiske Ebenezer Scrooge (Michael Caine) driver ett företag med ett antal anställda. Det börjar lacka mot jul och de anställda ser fram emot att få fira jul, det gör däremot inte herr Scrooge som helst skulle se att de arbetade på julafton. Tack vare en av de anställda, Bob Crachit (Kermit), får dock arbetarna ledigt. På kvällen innan julafton besöks Ebenezer Scrooge av forna-julars-ande, nuvarande-julens-ande och framtida-julars-ande som visar honom vad julen verkligen handlar om.

Historien är ju beprövad och fungerar väldigt bra även här. Den får sin egna stil genom mupparna och dess speciella humor och Henson-klanen kan skatta sig lycklig över den status de lyckats få – inget blir direkt dåligt.

Michael Caine är enda riktiga skådespelaren (med en betydande roll) och han både passar väldigt bra och är väldigt duktig som den elake Ebenezer Scrooge. En verkligt bra insats och det är roligt när skådespeleriet fungerar bra mot de märkliga dockorna.

The Muppet Christmas Carol är långt ifrån det bästa med mupparna, men det är en klart värdig version av A Christmas Carol. Passar bra såhär i juletid.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!