The Last Temptation

Serie: The Last Temptation
Originaltitel: The Last Temptation
Manusörfattare: Neil Gaiman
Tecknare: Michael Zulli
Utgivningsår: 1994
Tryckår: 2000
Originalspråk: Engelska
Sidantal: 102
Förlag: Dark Horse Comics, Inc.
ISBN: 1-56971-455-X

The Last Temptation gjordes i samband med Alice Coopers släpp av hans skiva med samma namn. Och visst är The Showman lik vår käre Alice.

The Last Temptation handlar om Steven som är mobbad av sina kamrater och en dag blir inlurad i en teater som ingen tidigare sett eller hört talas om. The Showman som är den som lurat in Steven där ger honom en titt in i en påstådd framtid och erbjuder honom dessutom att se till så att den föga smickrande framtiden inte kommer.

Handlingen är inte särskilt bra. Platt. ”Det märks att den är skriven för hårdrockare” höll jag på att skriva.
Den är verkligen lätt att ta till sig och erbjuder ingenting, egentligen. Känns på något sätt hjärndött, så det här får Neil Gaiman bakläxa på.

Seriealbumets största fördelar är dels Michael Zullis underbara teckningsstil. Den passar perfekt för ändamålet och gör sig riktigt bra i svartvitt. Dels de småtuffa idéerna.
Man kan säga att även The Last Temptation lider av Star Wars-syndromet.

Jag tror egentligen att The Last Temptation bara är gjord för Alice Cooper-fans. Övriga göre sig icke besvär.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!