Snart börjar skolan

På måndag börjar jag nya utbildningen. Kulturvetenskap vid Linköpings universitet. Jag måste erkänna att jag är lite nervös och att det ska bli spännande. Visserligen är jag inte lika nervös som jag var när jag började socionomprogrammet, men i närheten. Har jag tur så är det ju det här jag ska sysselsätta mig med i tre år framöver (och kanske resten av mitt liv). Passar det mig inte måste jag verkligen fundera över vad sjutton jag vill med mitt liv och med mitt pluggande. Mitt attention span är som en hundvalps, det erkänner jag villigt, och det oroar mig förstås en del. Jag vet att om det inte är roligt kommer jag tröttna och misslyckas. Å andra sidan får jag förstås inte tänka så. Jag är övertygad om att det kommer bli bra, det är perfekt för mig. Jag ska bara skaffa tusenkronorskursboken så blir allting frid och fröjd sen.

Vad mer? Inte särskilt mycket. Betar sakta men säkert av lätta till halvlätta punkter på min 101-lista. Har skrivit ut en blankett för organdonation som jag måste fundera lite mer kring och sedan skicka in och, om jag blir av med den är fåniga förkylningen snart, se till att gå till ett blodgivarställe. Jag kan ju inte låta Greger vara bättre! Heh. Nåja, det är rätt simpla välgärningar som kan betyda mycket för folk. Det råder visst blodbrist i Sverige och min blodgrupp är kameleontgruppen, om jag inte minns fel, så mitt blod behövs. Imbillar jag mig.

Och ja, det är höst. Protestera inte, det finns flera tecken på det. Främst börjar blad bli gula och ramla av och vindarna är kalla igen (därav nya förkylningen). Dessutom är fler än två kassor öppna samtidigt på Hemköp i Ryd. Är inte det ett hösttecken så vet jag inte vad som är det.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

 1. Hej,

  Organdonation kan man anmäla direkt på webben hos Socialstyrelsen. Jag har inte tagit tag i det tidigare, men när du påminde mig hittade jag och fyllde jag i webbformuläret direkt.

  Kulturvetenskap verkar vara en helskön blandning av filosofi, litteraturvetenskap och konstvetenskap, så man får flera intressanta ämnen. Jag har läst 50 poäng teoretisk filosofi i Linköping (jag sparar C-uppsatsen på obestämd tid), och hade inte haft något emot att läsa litteratur eller konst också.

  – Jonas

 2. Hallå,

  Ja, jag såg det men kände att jag hellre skickar in en blankett så att jag kan fundera på det lite. Jag har faktiskt inte kunnat komma på ett enda argument emot det under de tre dagarna som gått sen jag skrev ut den, så det börjar bli dags att fixa. Roligt att det fick det att göra det också, för jag tror som sagt att det bara är bra saker med det.

  Det roliga med kulturvetenskapen är ju att det bara är ämnen och saker som jag skulle kunna tänka mig att läsa på fritiden (om än under organiserade former, vilket är lite otäckt). Det ska bli väldigt intressant imorgon.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!