Rapport med extra allt

Åh, herrejistanes vad kallt det börjar bli ute. Det märks att hösten smyger sig på så sakteliga. Inte bara för att det inte är helt öde i Ryd, utan naturen verkar ha fått för sig att ”nepp, det blir bara en vecka sommar i år”. Förrförra året var det sommartemperatur fram till november. Igår petade jag i mitt duntäcke i påslakanet. Tio månader kvar till värmen då…

Men hösten för inte med sig bara dåliga saker. Skolan har ju börjat igen och de knappa två veckorna jag har gått har verkligen känts bra. Det är intressanta föreläsningar, trevliga aktiviteter på kvällen och inte minst verkar det vara bra klasskamrater. Än så länge finns det inget som får mig att tvivla på att jag valt rätt den här gången. Redan förra året kände jag att nollningen var lite för lång och det stämmer till viss del i år också. Det är lite därför kvällens ost-, vin- och poesikväll blir min sista nolleaktivitet (för i år!).

En av nolleaktiviteterna var, precis som förra året, Münchenhoben. I år var Sahara Hotnights där och spelade och jag fick äntligen se dem live. Visst, de kanske inte är världens roligaste live-band, men det kändes ändå riktigt ballt.

En av mina punkter, närmare bestämt ”023. Participate in one 26 things”, har sedan en tid tillbaka varit mycket svårare att genomföra eftersom deras sida inte varit tillgänglig på evigheter. 26 things är ett projekt, eller vad man nu ska kalla det, som går ut på att det publiceras en lista med 26 ord vilka ska fotograferas under en månad. Orden är inte alltid så konkreta och lämnar stor tolkningsfrihet. Lyckligtvis startade Fogge en egen 26 things-lista som jag planerar att följa. Dessutom klarade jag punkt 96 för ett par dagar sedan.

Jag har återigen fått ett ryck att börja skriva på mina rollspelsprojekt. Nostalgi är färdigt som spel, men behöver skrivas ner och utformas vilket borde vara enkelt men har tagit tid. Håller rycket i sig hoppas jag att kärnan ska vara färdigskriven inom en månad, men jag skulle inte hålla andan i väntan. Evig natt har även det fått lite tillökning. Det skrivna är uppdaterat till senaste versionen av Nyx och världen har så smått blivit beskriven. Det är en lång väg kvar till en färdig produkt, men varje tecken är en bit på vägen.

Redan innan skolan började hade jag som mål att skaffa en hållbar dygnsrytm. Jag har lyckats rätt bra och brukar somna runt midnatt och vakna runt åtta. Det funkar jättebra förutom på en punkt – jag blir så himla hungrig. Jag äter nämligen ingen frukost vilket gör att middagen blir runt elva. Det är rätt dåligt om man bara äter ett mål mat per dag, därför ska jag snarast utforska vilken typ av frukost som skulle kunna fungera. Både pris och smak är viktiga faktorer.

Och apropå mat har jag börjat att laga mat. Alltså, tidigare har jag varit duktig på att bara koka tortellini men nu har jag lyckats laga lasagne och jag har experimenterat fram en superbra wokcurrypastarätt som är enkel, ganska billig och jättegod. Jag är rätt nöjd med att inte känna mig helt vilsen och värdelös i köket.

Så, det var en liten rapport om vad jag gör så att ni vet att det inte bara är min artikelkö som publiceras (Å andra sidan kan ju den här vara en del av artikelkön! En konspiration!). Ha det fint till nästa gång.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

4 Comments

  1. München Hoben och Sahara Hotnights, vad jag hade velat vara där! Hade inte en aning om det tills jag läste på deras blogg att de varit på en utespelning i Lkpg och kopplade ihop ett och ett.

    Kul att du fått skrivit lite, tänk om jag skulle kunna göra det också. Men jag orkar ju inte ens skriva alla blogginlägg jag har tänkt skriva, än mindre något annat.

  2. Jag läste första raden och blev bara tvungen att kommentera, det är rena vintern i Lund! SVINKALLT brrrrr

  3. Olle: Ja, det var en verkligt trevlig kombination, MH och Sahara Hotnights. Och jag är rätt nöjd med att ha fått lite blås på kreativiteten. Antar att man smittas av sin omgivning. Du får komma hit och låta dig inspireras! :P

    Bus: Bläh, ibland önskar man att man bor och pluggar på ett varmt ställe. Som typ, Australien. :)

    Jocke: Jo, tanken har slagit mig, men det är inte helt prisvärt om jag minns rätt. Kan vara värt ett försök, antar jag.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!