Nobelpriset i litteratur avslöjas på torsdag

Enligt Dagen nyheter ska det på torsdag avslöjas vem som får Nobelpriset i litteratur. I vanlig ordning är det en rad namn som figurerar i diskussionerna, och i vanlig ordning lär det inte bli någon som det pratas om särskilt mycket heller. I år har jag dock betydligt mer koll på namnen som står på Ladbrokes odds-lista, även om det fortfarande är pinsamt många jag inte ens hört talas om.

Lägst odds har Claudio Magris och Adonis på 4 respektive 5 gånger pengarna. Högst odds på listan har Bob Dylan på 151 gånger pengarna. Däremellan återfinns namn som Philip Roth, Haruki Murakami, Tomas Tranströmer med många fler. I frågan om de amerikanska författarna är det svårt att avgöra hur man ska tolka Horace Engdahls uttalande. Det skulle lika gärna kunna sänka alla amerikanska författare som det skulle kunna avslöja att det blir en amerikan.

I vanlig ordning hoppas jag att det blir någon jag har läst. Amos Oz (som var min gissning förra året) ligger fortfarande bra till, Haruki Murakami och Philip Roth likaså. Jag hoppas förstås alltid på Paul Auster, även om hans odds ligger på 101 gånger pengarna. Det vore kul att någon gång gissa rätt, även om chansen för det är minimal (oavsett om man sätter pengar eller ej).

På torsdag får vi se.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!