My Day to Remember*

TV-serien Scrubs framtid är osäker. Det går rykten om att inga fler säsonger ska göras, det går rykten om att Zach Braff vill hoppa av Scrubs. Jag vet att man inte ska lita på rykten, och oavsett vad ryktena säger så tänker jag inte ta ut något förrän det är bekräftat.*

Det senaste avsnittet, avsnitt 11 säsong 6, påminde mig om den bistra verkligheten. Avsnittet som heter My night to remember är en Clip show, det vill säga att det består främst av tillbakablickar till händelser i tidigare avsnitt. I de flesta serier tycker jag att sådana påhitt är rätt tråkiga, men i Scrubs gjorde det mig mest ledsen. Varför? För att det påminde om att det kanske inte blir några fler säsonger.

Å andra sidan har serien hållit på i sex säsonger och alla säsongerna har varit riktigt bra. Jag tvivlar förstås inte på att de skulle kunna göra sex lika bra säsonger till, men kanske vore det bäst om säsong sex verkligen var sista säsongen och serien fick ett ordentligt slut..?

Jag hittade dessutom det här på NBCs Scrubsblog:

JD and the Janitor

So you want to know if the Janitor and JD will ever be friends?
Neil (Flynn, spelar Janitor. – Martins anm.), if that’s you, it makes me very sad inside. Dude, you are a big Hollywood star, leave your apartment once. If that’s not Neil, the bigger question is will he ever tell JD his name? The answer to that is, ”yes”, when you see it, that means the show is over.

Det ”stora avslöjandet” ovan ger mig åtminstone en förvarning om när det kommer vara över för Scrubs del. Jag ser inte fram emot den dagen…

* Det senaste ryktet säger att Zach Braff faktiskt skrivit på för en säsong till. Jag vet att man inte ska lita på rykten.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

9 Comments

 1. Jag läste att Zach Braff fått sjukt mycket pengar för en säsong till. Men jag vet inte hur sant det är.

 2. Ja, jag hann uppdatera posten lite. Originalblogginlägget skrevs för en knapp vecka sedan och under den tiden kan visst mycket hända. Det sägs att han skrivit på för en säsong till, vilket förstås vore mer än oändligt roligt. :)

 3. Från The Futon Critic

  Zach Braff has signed on for a potential seventh season of the veteran Peacock comedy. The one-year pact is understood to be valued in the $350,000 per episode range, which would make him one of the highest paid actors on television. Said deal however is contingent on NBC renewing the series for a seventh season.

 4. Det är alltså ännu inte säkert att det blir en säsong till, bara att Zach Braff är med ifall det blir av. Om nu den, och Hollywood Reporter som också rapporterat om det, har rätt i detta.

  Jag vet dock inte om jag tycker det är så bra att det skulle bli en säsong till… Speciellt som Zach bara är med för att han får en sjuhelvetes massa pengar, vilket brukar kunna leda till tama rolltolkningar. Serien har ju varit av rejält sämre kvalitet redan den här säsongen, så det bådar verkligen inte gott inför framtiden.

  Förvisso har det varit roligt hur de i serien dekonstruerat sig själva och beskriver hur den fungerar inom ramarna för serien. Å andra sidan verkar det vara en grej som flera andra serier kört den här säsongen, så det är väl det hippa just nu kanske.

 5. Ja, jag är kluven. Jag tycker förstås att säsong fem och sex fortfarande varit riktigt bra, men jag måste säga att jag gärna ser ett snyggt slut innan det är för sent.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!