Musiktips: Regina Spektor

Min syster hade den goda smaken att visa mig några nya låtar hon hört och gillat. Artisten i fråga heter Regina Spektor, en ryskfödd singer-songwriter som numer är bosatt i New York. Hennes musik kvalar in i genren ”antifolk” och möjligen indierock (som inte alls är ett brett begrepp).

Efter syrrans tips tog det ett tag innan jag förstod hur bra Regina Spektor verkligen är och nu har jag lyssnat på hennes underbara låtar i ett par dagar. Texterna är vackra, sagolika. Melodierna är speciella och hennes är underbar. Hon gör verkligen allting rätt.

Från Us

They made a statue of us
And it put it on a mountain top
Now tourists come and stare at us
Blow bubbles with their gum
Take photographs for fun, for fun

Från Fidelity

I never loved nobody fully
always one foot on the ground
and by protecting my heart truely I got lost in the sounds
I hear in my mind all these voices
I hear in my mind all these words
I hear in my mind all this music
and it breaks my heart

Från Samson

And history books forgot about us and the bible didn’t mention us
The bible didn’t mention us, not even once

Jag tycker definitivt ni ska ta och lyssna på hennes låtar. Många av dem finns på Youtube och jag ska länka till ett par:
Us
Fidelity
Samson

Lyssna och njut! Det gör i alla fall jag.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

3 Comments

  1. Hon har en häftig röst och texterna är vackra, men på något sätt så är det inte min kopp te. Och det förstår jag egentligen inte, jag menar, hon har en häftig röst och texterna är bra. Jag gissar väl på att det är något med instrumenten eller dylikt som inte tilltalar mig.

  2. Här ser man! Jag kan inget annat än hålla med! Jag är helt hänförd.

    Just ”Us” och ”Samson” skulle jag kunna lyssna på resten av livet. Just de raderna ur Samson är det som gör hela låten.

    Jag kan säga att det här är magi, Martin ;)

  3. Jag poppade precis hur mycket Regina Spektor som helst när hon var ”nyfunnen”. Så mycket att min rumskompis först klagade och sedan började lyssna själv. Hennes magi smittar, ja. :)

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!