Lipstick

Originaltitel: Why I Wore Lipstick to My Mastectomy
Regissör: Peter Werner
Manus: Nancey Silvers och Geralyn Lucas
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2006
Längd: 90 minuter

En ung kvinna vid namn Geralyn (Sarah Chalke) har just fått sin bröstcancerdiagnos och ska bestämma sig för vad hon ska göra samtidigt som hon försöker att hålla en positiv inställning till livet. Cellgifterna gör att Geralyn blir allt sjukare och hon tvingas förlita sig på sitt mod, sin humor och sitt röda läppstift.

Lipstick bygger på Geralyn Lucas sanna historia om hur hon tog sig igenom sin bröstcancer och klarade sig med livet i behåll och förbättrad självbild. Den börjar som en ganska crazyrolig film men ju längre det går desto allvarligare och djupare blir Lipstick och det är en vändning som definitivt inte är väntad men som ger en väldigt övertygande effekt av hur det var för Geralyn. Det är förmodligen väldigt medvetet och jag imponeras av det. Det kan dock vara knepigt i och med att filmen förändras så mycket, förväntningarna kan spela en spratt.

Det var en annan intressant sak med filmen, som egentligen inte har så mycket med den i sig att göra. Jag hade aldrig hört talas om den. Inte sett eller läst om den någonstans, och det är rätt konstigt med tanke på att den dels har ett rätt uppseendeväckande engelskt namn och dels för att Sarah Chalke (som främst är känd som Elliot i Scrubs) är med. Jag antar att filmen aldrig kom till svenska biografer – och varför skulle den göra det, den är ju bra…

Sarah Chalke är för övrigt bra i huvudrollen. Hon passar verkligen in i filmen, antingen för att hon är duktig eller för att rollen är skräddarsydd för henne. Oavsett vilket är det riktigt bra.

Jag tycker att Lipstick är sevärd. Den är inte särskilt munter, men temat är ju alltid högaktuellt. Kanske inger den hopp.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!