I am legend

Originaltitel: I am Legend
Regissör: Francis Lawrence
Manus: Mark Protosevich, Akiva Goldsman, Richard Matheson, John Williams Corrington och Joyce Hooper Corrington
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2007
Längd: 101 minuter

Året är 2012, tre år efter att utvecklingen av ett botemedel mot cancer gått snett och utplånat större delen av mänskligheten. Robert Neville (Will Smith) är en forskare som stannade på Manhattan efter att viruset bröt ut. Hans uppgift är att hitta ett sätt att stoppa sjukdomen, men varje dag är en kamp för överlevnad och varje natt är en natt fylld av fasor.

Det är en kittlande historia som spelas upp. Den siste mannen på jorden jagar hjort och letar överlevande på ett övergivet och överbevuxet Manhattan. Vyerna är häftiga och temat är allt annat än ointressant. Tyvärr kommer det en punkt då det häftiga och annorlunda går över i ganska fånig zombieaction. Det drar ner betyget rejält, även om det bättrar sig mot slutet igen.

Will Smith är, tro det eller ej, väldigt bra. Han är ensam, lite smågalen, lugn och målmedveten. Trots att han pratar med skyltdockor. Sen är det ju inte så många fler stora roller och det är väl en av de sakerna som gör I am Legend annorlunda.

I am legend är bättre än vad jag trodde att den skulle vara, det erkänner jag villigt. Stundtals är den riktigt inspirerande för att i nästa stund övergå i trams. Det är ojämnt, men inte katastrofalt. Mycket bättre än andra efter-katastrofen-filmer som exempelvis The Day After Tomorrow.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!