Donkey Xote

Originaltitel: Donkey Xote
Regissör: Jose Pozo
Manus: Miguel de Cervantes och Angel E. Pariente
Språk: Engelska
Land: Spanien och Italien
År: 2007
Längd: 90 minuter

Det här kan på förhand vara en av de originellare (trots att det är en filmatisering av en bok) datoranimerade filmerna på länge. Den tar Cervantes klassiker Don Quijote (del 2) och stöper den som barnfilm.

Vi får följa Sancho Panzas åsna Rucio, vars dröm är att vara häst, på hans äventyr tillsammans med Don Quijote. Den galne riddarromantikern kanske inte är så tokig som han framstår? Nej, i själva verket är han en intelligent och passionerad man med sinne för rätt och fel, på jakt efter sin älskade.

Till utseendet är Donkey Xote väldigt lik Shrek-filmerna. Det skulle nästan kunnat vara samma åsna. Dock är det inte mycket annat som är likt. Till en början är Donkey Xote inte särskilt rolig, vilket jag tror det var meningen att den skulle vara. Jag fnissade kanske två gånger på de 90 minutrarna. För det andra så är det inte en särskilt smart adaption av Cervantes historia. Nej, det är inte många rätt på det planet.

Ändå tilltalas jag på något sätt av den och kan inte riktigt såga den rakt av. Den är intressant och jag skulle verkligen vilja se en ordentlig version i samma stil. Men om jag får nöja mig med den här tills dess så låter jag nog hellre bli, tyvärr.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!