Dag 18 – Din favoritfödelsedag

Det här inlägget är en del av En månads bloggande.

Inte ens när du var liten tyckte du födelsedagar var särskilt roliga. Du var inte så förtjust i att stå i centrum och födelsedagar innebar alldeles för många människors odelade uppmärksamhet. Din lobbyverksamhet för minimalt firande började mycket tidigt. Till en början för döva öron, du skulle firas precis som normala barn och din mamma lade enormt mycket energi för att få till de perfekta kalasen. Ju äldre du blev desto bättre gick det att sabotera arbetet med firande.
     Den bästa födelsedagen var den ingen kom ihåg.
     Du hade precis flyttat hemifrån och njöt av friheten, men när din födelsedag kom och ingen gratulerade dig kändes det som att någonting fattades. Du hade inga planer för dagen och kände apatin komma över dig. Du ringde din pappa och han pratade om allting utom din födelsedag. Du ringde Rebecca och hon var upptagen med sitt. Du ringde alla du kunde komma på och ingen nämnde din födelsedag. Du hade till slut lyckats med ditt arbete att slippa firas och det var då du insåg att du faktiskt saknade det.
     Gråtande satt du under en filt och tittade på film hela dagen. Varför reagerade du så? Det var ju det du ville. Flytten hemifrån hade kommit plötsligt och varit en stor omställning. Det fanns trygghet i att bli uppvaktad, ändå. Någon typ av bevis på att någon tänkte på en.
     Det knackade på dörren. Snabbt försökte du få det att se ut som att du faktiskt gjort något annat än legat på soffan hela dagen. Du förbannade att det inte fanns något dörröga och öppnade dörren.
     ”Grattis!” ropade alla de du ringt i kör. De kramade om dig och steg på. Med sig hade de tårta, ballonger, presenter och allt man kan tänkas behöva för en uppvaktning. Din mamma viskade åt dig att snabbt hoppa in i duschen och hitta något mindre bekvämt att ha på dig medan de dukade fram. Du gjorde som hon sade.
     Deras överraskningsuppvaktning skulle bli din favoritfödelsedag och den kom precis när du behövde den. Från den dagen kände du dig vuxen och kunde därefter bjuda in din släkt och dina vänner på födelsedagsfika utan tvivel.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!