Alla ensamma hjärtans dag*

Idag är det alla hjärtans dag och jag tänkte bara gnälla lite om att det inte är mitt hjärtas dag idag, att jag inte har någon att dela den här och alla andra dagar med och att jag är helt deppig på grund av det. Och det är förstås inte bara idag.

*Uppdatering: Ja, jag kan väl fortsätta på emo-spåret, dagen till ära. Idag skrev DN en artikel om att Vasa Realskolan i Stockholm har studiedag idag för att pressen på deras elever blev för stor med rosköp och liknande. I samband med artikeln publicerade de följande brev till BRIS från en 16-årig tjej (jag tänker kallt räkna med att DN på ett eller annat sätt har tillstånd att publicera den):

”Jag är den enda i min kompiskrets som inte har någon att skriva ”älskar dig puss o kram” till. Den värsta tiden på året är året runt! Men den absolut värsta dagen på året är alla hjärtans dag. I år tog jag ledigt från skolan för att slippa förödmjukelsen.
I skolcafeterian brukar de nämligen arrangera en rosförsäljning. Tanken är att man köper en ros för tjugo kronor och skriver ett kort, anonymt eller ej, och sen får den man gillar rosen med kortet. Jag hatar att vara den enda som aldrig får någon ros.
I låg- och mellanstadiet kunde jag i alla fall stå ut med att inte få något kort, men nu, när det handlar om rosor… och alla, då menar jag verkligen ALLA, har pojk- eller flickvän. Hur skaffar man pojkvän? Jag är sexton år och jag vet inte ens hur man flirtar. Jag har aldrig haft någon pojkvän, och jag är övertygad om att det handlar om mitt utseende.”

Roligt läge. Speciellt när man är sexton bast. Eller när man är tjugo. Eller när man är ännu äldre.

Men jag är inte bitter.

(Ni måste hålla med om att ni varit förskonade från den här typen av emognällinlägg tidigare?)

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

11 Comments

 1. Nu kan man inte publicera ett emoinlägg bara för att man vet att det kommer bli sämre än ditt.

  Du kan få en emo-elektronisk-kram av mig istället ~~

 2. Nej, verkligen inte. Mamma är du riktigt jävla bra på att vara. :D
  Jag behöver lite mer träning för att vara bra på att vara Martin dock.

 3. All energi som slösas på denna onödiga dag borde helt klart spenderas på något viktigare. Exempelvis kanelbullens dag.

  Kramar till Kapten Emo ;)

 4. ända tills den dagen då ingen köper en kanelbulle till dig, då kommer du minnas alla ensamma alla hjärtans dagar ni haft, sen köpa er en egen kanelbulle som ni kan tröstäta, ensamma, väldigt väldigt ensamma.

  hmm. hur blev det är ett emo inlägg egentligen? får nog ta och gå lös med mitt emo-bat på den här sidan för att ruska om lite. :)

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!