The Stepford Wives

Originaltitel: The Stepford Wives
Regissör: Frank Oz
Manus: Ira Levin och Paul Rudnick
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2004
Längd: 93 minuter

Joanna Eberhart (Nicole Kidman) är en mycket framgångsrik TV-chef som får ett nervöst sammanbrott. Hennes man (Matthew Broderick) ser då till att familjen flyttar till den idylliska bostadsområdet Stepford. Men Stepford är nästan så idylliskt att det är mystiskt och något lurt måste ligga bakom det. Varför är kvinnorna som hemmafrurobotar?

Det är lite lurigt att bena ut vad The Stepford Wives egentligen är. Till en början är man lockad att tro att det är en komedi (och som sådan är den tämligen usel) men det visar sig snart att det är en skräckfilm med persiennerna uppe och solsken. Och, när allt kommer till kritan, är The Stepford Wives rätt dålig även som skräckfilm. Idén är dock rolig och konceptet hade kunnat blivit riktigt bra, men tyvärr misslyckas det mesta.

Dock är skådespeleriet, åtminstone från ett par av skådespelarna, väldigt bra. Nicole Kidman är som vanligt duktig, Bette Midler och Christopher Walken gör stabila insatser och Roger Bart är bra trots att han för mig var helt okänd.

Nåväl, sammanfattningsvis är The Stepford Wives inte särskilt bra. Den misslyckas både som skräckfilm och som komedi och blandningen blir inte vacker. En eloge för konceptet men inte mycket mer.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!